ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ

"O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα νακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό...". Γκαίτε.

~

....................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός

"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός
"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός

................................................είμαστε περιηγητές και όχι τουρίστες...........................................................

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Τούτοι οι παλιοί φωτογράφοι μας λείπουν!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ !

Τούτοι οι παλιοί φωτογράφοι μας λείπουν! Τους βρίσκαμε στις πλατείες, στα πάρκα (εμείς στη Σπάρτη τον τελευταίο φωτογράφο - Ράλλης Γεώργιος-τον βρίσκαμε στον κήπο του Μουσείου) παντού όπου σύχναζαν οι άνθρωποι. 
Στηνόσουν μπροστά στη μεγάλη και γεμάτη μυστήριο φωτογραφική μηχανή με το τρίποδο , Σήκωνε ο φωτογράφος την κουκούλα της, έχωνε μέσα το κεφάλι του , έκανε τα "μαγικά" του , ρύθμιζε τον μεγάλο φακό μπροστά, έδινε το σύνθημα "ακίνητος", ξεσκέπαζε το καπάκι του φακού , μετρούσε μέσα του τον χρόνο, και το ξανάκλεινε  
Έβγαζε από μέσα από τη μηχανή μια φωτογραφία που ήταν σε αρνητικό, την ξέπλενε από τα χημικά , την κολλούσε σε μια ειδική προέκταση μπροστά από το φακό , την ξαναφωτογράφιζε, την εμφάνιζε και ήσουν με μια ωραία ασπρόμαυρη φωτογραφία στο χέρι, που είχε κλείσει μέσα της μια ολόκληρη διαδικασία και μιαν αξέχαστη ανάμνηση ζωής. 
Σήμερα, στην εποχή της αχαλίνωτης τεχνολογίας, ΟΛΟΙ εχουν γίνει φωτογράφοι , και οι παλιοί τούτοι συμπαθέστατοι επαγγελματίες, που βόηθησαν να ζήσουν για πάντα οι αγαπημένες μας στιγμές αλλά και οι άνθρωποί μας που έχουν πια φύγει από τη ζωή , υπάρχουν μόνο στις μνήμες μας σαν ασπρόμαυρες, όμορφες φωτογραφίες κι αυτοί , όμοιες μ' εκείνες που τραβούσαν από το πρωί ως το βράδυ στις αλάνες της πόλης , για να θρέψουν τις οικογένειές τους!